ساری- ایرنا- برنج پایه اصلی غذا در سفره مازندرانی طرفداران زیادی دارد، بیشتر غذاهای مردم این خطه ترکیب پلو و خورشت است، اما توزیع برنج هندی در استان این روزها باعث شده که برنج یار همیشگی سفره مردم این خطه، دیگر طعم همیشگی سفره های شمال نداشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم مناطق مختلف مازندران به ویژه روستائیان در گذشته برنج را در چهار وعده صبحانه، ناهار، عصرانه و شب استفاده میکردند، اکنون نیز این وعده خوش عطر و طعم در وعده ناهار و شام زینت بخش سفره مردم این استان است.
برنج به دلیل برخورداری از خواص و ویتامینهای مختلف و فیبر به عنوان یک ماده غذایی مقوی و کامل حداقل پایه ثابت غذای روزانه این مردمان است و علاقه بسیاری به صرف برنج دارند و حداقل روزی یک بار بر سفره های مازندرانی خودنمایی می کند.
برنج غذای پُرمخاطب شمالیها هرازگاهی سوژه خبری رسانه ها می شود؛ گاهی مشکلات کشت این محصول، وقتی خشکسالی و بی آبی شالیزارها، زمانی افزایش ناگهانی و نوسانات قیمتی، زمانی دیگر کاهش و گاهی افزایش تولید و چندی قبل هم پیشروی برنج خارجی سرسفره مردمان خطه شمال کشور سخن گفته شد وقتی که رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت؛ مصرف برنج خارجی در روستاهای شمال کشور چندان مرسوم و متداول نبود اما امروز مردم روستاهای شمال به ناچار برنج خارجی مصرف میکنند.
توزیع برنجهای خارجی در مازندران
در این ارتباط مدیر بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: وزارت جهاد کشاورزی ۵۵۰ تن برنج خارجی به استان تخصیص داده است که با قیمت ۱۲۵ تا ۱۲۷ هزار تومان توزیع میشود.
ابراهیم قرباننژاد افزود: این برنجها بر مبنای سهمبندی جمعیتی هر شهرستان و از طریق فروشگاههای منتخبی که اصناف معرفی کرده است در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه بسیج اصناف ظرفیت خود را در اختیار شهرستانها قرار داده تا توزیع بر اساس سهمیه انجام شود، گفت: در حال رایزنی هستیم تا ۱۸۰ تن برنج دیگر نیز به مازندران اختصاص داده شود.
مدیر بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: توزیع برنج در فروشگاههای منتخب آغاز شده است و تلاش میشود همه برنجها پیش از شب یلدا در استان توزیع شود.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
